Гел – Dermalibour Gel moussant

860 ден

Дермалибур, антибактериски гел за миење за лице и тело. Чисти и дезинфицира – без сапун со pH 5,5.

Опис

Дермалибур, антибактериски гел за миење за лице и тело. Чисти и дезинфицира – без сапун со pH 5,5.

Индикации: Воспалени и повредени кожи.

Својства: Антибактериски гел за миење со млеко од Rhealba® овес: Нежно ги чисти повредените и лесно иритирачки кожи кои се подложни на суперинфекции; Екстрактот од Rhealba® овес го смирува, чисти и зајакнува хидролипидниот слој. Многу толерантен! Неговите антибактериски квалитети се докажани кај Staphylococcus Aureus од страна на нашиот Истражувачки центар. Препорачливо за бебиња, деца и возрасни. Може да се користи за лице и/или тело. Еднаш до двапати дневно на влажна кожа. Одмивајте темелно.

Rhealba® овес од А-ДЕРМА:

Избран заради неговите смирувачки и неиритирачки карактеристики, пред и над повеќе од 80 различни вида, овој овес се одгледува под строго контролирани услови. Неговите екстракти, карактеризирани со нивната екстремна чистота, ги прават А-ДЕРМА производите целосно безбедни за употреба и го осигуруваат нивниот константен квалитет и ефикасност. Токму заради ова, производите на А-ДЕРМА се првиот избор на дерматолозите и педијатрите.

Pin It on Pinterest

Share This

×