Гел за третман на вагинална сувост

750 ден

Floragyn Vaginal Gel

Гел базиран на лизати на лактобацили со навлажнувачка акција, за третман на вагинална сувост. (Floragyn® Vaginal Gel)

Нема на залиха

Опис

Floragyn® Vaginal Gel базиран на лизати на лактобацили со навлажнувачка акција, за третман на вагинална сувост.

Индикации: Mедицинско помагало за третман на акутна, хронична и повторувачка вагинална сувост, од различно потекло. Може да се употребува секојдневно, дури и за време на бременост и менопауза. “Floragyn® vaginal gel” не ја заменува медицинската терапија, туку е корисен комплементарен производ

Контраиндикации: Не постојат контраиндикации при користење на “Floragyn® vaginal gel”, со исклучок на евентуални и ретки индивидуални случаи на хиперсензитивност на некоја од неговите компоненти. Со тест на биокомпатибилност е утврдено дека препаратот не иритира и не предизвикува алергии.

Мерки за претпазливост: Пролонгирана употеба на било кој топичен препарат, може да предизвика пречувствителност; во таков случај прекинете со третманот и контактирајте со вашиот лекар или фармацевт. Не го користете продуктот после истекување на рокот за употреба виснат на пакувањето

Посебна претпазливост за време на бременост: Не постои контраиндикација за употреба на препаратот за време на бременост и доење, но сепак се препорачува совет од доктор.

Начин на употреба: За вагинална употреба

Начин на издавање: Се издава без лекарски рецепт

Предупредување: Да се чува подалеко од дофат на деца!

Pin It on Pinterest

Share This