Сапун за дневна интимна хигиена за надворешни гениталии.

550 ден

Floragyn Intimo

Нема на залиха

Опис

Сапун за дневна интимна хигиена за надворешни гениталии.

Индикации: “Floragyn® Intimo”е сапун за дневна интимна хигиена за надворешни гениталии. Благодарение на присуство на активни материи “Floragyn® Intimo” врши тројно дејство:

– Ефикасна и нежна дневна хигиена;

– Активна заштита на pH-вредноста и нормалната бактериска флора од опортуни воспалителни состојби на слузокожата, преку билошки антагонизам со лактобацили.

– Антимикробно и антибактериско дејство како резултат на присуството на lithrum salicaria.

– Активно пресретнување – благодарение на стопирачката акција врз амониумовите јони (NH4¬+) кои произлегуваат од ферментацијата и излачувањето на урина.

“Floragyn® Intimo” е специјален сапун со антбактериско дејство и врши превенција од појава на иритации или инфламации гениталии.

“Floragyn® Intimo” посебно се препорачува за секојдневна хигиена при состојби на помало крварење, црвенило (спотинг), за време на менструален циклус и после пораѓање.

“Floragyn® Intimo” содржи метил-пара и пропил-пара-бензоати што во некои случаи може да предизвикаат алергиски реакции.

Контраиндикации: Досега не постојат докази за било какви контраиндикации.

Начин на употреба: За надворешна употреба

Начин на издавање: Се издава без лекарски рецепт

Предупредување: Да се чува подалеко од дофат на деца

Pin It on Pinterest

Share This