Шампон – Shampooing Ortie Blanche

450 ден

Шампон од екстракт од коприва за масна коса.

Опис

Шампон од екстракт од коприва за масна коса.

Сите KLORANE растенија се одбрани по признатите дејства и безбедност за употреба. Заради гарантирање на квалитетот тие се одгледуваат под многу стриктни норми, т.н. „KLORANE процедура за истражување на растенијата“. Екстрактите од растенијата, согласно со научниот пристап на фармацевтската индустрија, имаат специјално создадени и дозирани активни супстанции, со што се обезбедува константна ефикасност.

Со помош на водено-алкохолен раствор, од растението се добива екстракт кој содржи полициклични компоненти, кои делуваат на ензимот вклучен во создавањето на себумот.

Себорегулирачките полициклични компоненти во екстрактот од коприва, ја регулираат работата на жлезди кои го лачат себумот. Ова дејство е засилено со состојки кои го успоруваат движењето на себумот низ влакното. Користењето на овој шампон овозможува постепена регулација на секрецијата на себум, а со тоа се намалува и честотата на миењето на косата. Косата станува свилено-нежна и еластична. Хипоалерген производ*.

Упатство: Шампонот се нанесува еднаш и се плакне темелно. Во случај на контакт со очите добро се плакне.

Pin It on Pinterest

Share This