Вагинална пена со Јалуронска киселина, екстракт од житни никулци и колоидно сребро

940 ден

Floragyn Silver

Вагинална пена со Јалуронска киселина, екстракт од житни никулци и колоидно сребро, ефикасна во третирање на промени во вагиналната мукоза.

Нема на залиха

Опис

Вагинална пена која содржи Јалуронска киселина (100% Хиалуронска кис.), екстракт од житни никулци и колоидно сребро, ефикасна во третирање на промени во вагиналната мукоза.

Индикации: “Floragyn®Silver”е производ за надворешна употреба, развиен за третман на промени на вагиналната мукозна мембрана (иритации, абразии, печење) и промените настанати поради недостиг на ткивен раст. Ја активира кожната регенерација и го забрзува процесот на цикатризација.

Контраиндикации: Не постојат контраиндикации при користење на “Floragyn®Silver”, со исклучок на ретки случаи на индивидуална хиперсензитивност на некој од неговите состојки. Со тест на биокомпатибилност е утврдено дека препаратот не иритира и не предизвикува алергии.

Мерки за претпазливост: Пролонгирана употеба на било кој топичен препарат, може да предизвика пречувствителност; во таков случај прекинете со третманот и контактирајте со вашиот лекар или фармацевт.

Посебна претпазливост за време на бременост: Не постои контраиндикација за употреба на препаратот за време на бременост и доење, но сепак се препорачува совет од доктор.

Специфични предупредувања: Чувајте го понастрана од директно сонце и не изложувајте го на температури на 50°C. После употреба, не го фрлајте директно во корпата за отпадоци, туку во контејнер за сортирање во согласност со локалните закони и прописи.

Начин на употреба: За вагинална употреба

Начин на издавање: Се издава без лекарски репцет

Предупредување: Да се чува подалеко од дофат на деца

Пакување: Една шише од 50ml + 4 пакувани канили.

Pin It on Pinterest

Share This