Вагинални овули

590 ден

Floragyn Ovuli

Базирани на лизати на лактобацили за ребалансирање pH-вредност на вагиналната флора.

Нема на залиха

Опис

Вагинални овули базирани на лизати на лактобацили за ребалансирање pH-вредност и одржува природниот баланс на вагиналната флора.

Индикации: се користи за третман и регулирање на физиолошката pH-вредност на вагиналната мукоза и помага во одржувањето на природните одбранбени механизми на вагината, се користи за третман и регулирање на физиолошката pH-вредност на вагиналната мукоза и помага во одржувањето на природните одбранбени механизми на вагината. “Floragyn® Ovuli”е комплетен и посебно ефикасен третман за еквилибрација на вагиналната флора, со помош на 6 соеви на лактобацили и млечна киселина.

Контраиндикации: Не постојат контраиндикации при користење на “Floragyn®Ovuli”, со исклучок на ретки случаи на хиперсензитивност на некој од неговите состојки. Со тест на биокомпатибилност е утврдено дека препаратот не иритира и не предизвикува алергии.

Мерки за претпазливост: Пролонгирана употеба на било кој топичен препарат, може да предизвика пречувствителност; во таков случај прекинете со третманот и контактирајте со вашиот лекар или фармацевт.

“Floragyn® Ovuli” содржи метилпарабен кои може да предизвика алергиски рекции. Врвот на вагиналетата може да биде жолтеникаво-кафеава по боја. Ова е заради присуството на лизати на лактобацили и нема влијание на квалитетот на производот.

Посебна претпазливост за време на бременост: Не постои контраиндикација за употреба на препаратот за време на бременост и доење, но сепак се препорачува совет од доктор.

Одржување, транспорт, чување и ракување со препаратот: Не постојат посебни мерки на претпазливост за одржување, транспорт и чување на препаратот. Препорачливо е да се чува во кутијата со упатството за употреба за континуирано информирање. Да се чува на температура пониска од 25°C. Да не се користи во случај на изминат рок и во случај доколку пакувањето делува повредено.

Начин на употреба: За вагинална употреба; Начин на издавање: Се издава без лекарски рецепт

Предупредување: Да се чува подалеко од дофат на деца; Пакување: Шест вагинални овули

Pin It on Pinterest

Share This