TLS - SSL заштита!

Вашите сесии на nama.mk се заштитени со најмодерна TLS - SSL конекција!

NAMA.mk користи ТЛС 1.2  ССЛ заштита

NAMA.mk е првиот Македонски сајт кој воведе најсовремена TLS 1.2 SSL заштита, ова ви ја гарантира приватноста и безбедоста бидејќи вашите сесии на NAMA.mk се енкриптирани и аутентицирани со користење на симетричен AES_128_GCM алгоритам  и ECDHE_RSA клуч за размена на податоците и истите не можат да бидат пресретнати од трети страни.

 

Истовремено идентитетот на NAMA.mk е верификуван со светски признат сертификат, што е потврда за нашиот легалитет, квалитет и професионалност!

Како најлесно да видам дали сајтот користи заштита?

Многу едноставно, во вашиот омилен пребарувач сајтот со заштита пред УРЛ адресата треба да има катанец и УРЛ адресата треба да започнува со HTTPS:// за разлика од обичните сајтови кои немаат катанец и УРЛ адресите започнуваат со HTTP://

Еве за пример ќе го земеме Google Chrome кој воедно е и најкористен интернет пребарувач во Македонија. Како што можете да видите од сликата NAMA.mk има зелен катанец и УРЛ адресата започнува со HTTPS://

И не само тоа во конкретниот случај зелениот катанец значи дека сите содржини на сајтот се заштитени. Бидејќи има и сајтови со заштита но дел од содржините не се заштитени, во тој случај катанецот не е зелен, повеќе за овааа тематика може да прочитате на следниот линк.

Кошничка

advertisement

Следете не на Вибер!

Pin It on Pinterest

Share This