Теко Солар Проточен 150

22000 ден

Теко Солар 150 проточен

Шифра: ТСПР150 Категории: , Ознака:

Опис

Број на цевки – 15

Дијаметар на цевките (mm) – 58

Должина на цевките (mm) – 180

Капацитет (L) – 150

Површина на греење (m2) – 2.1

Број на капења на лица дневно – 3-5

Греач (KW) – 3


Димензии (cm) : Висина – 165; Ширина – 120; Должина – 150;


Електроника : Електрониката се грижи за нивото и топлината на водата преку вентил за додаток на ладна вода и сензори за температура.

 Регулација на температура на вода по Ваша желба како и мод на работа.


Држач : Хромиран држач заштитен од оксидирање (р’ѓа)


 Гаранција : На електроника – 12 месеци. На бојлер – 7 години.

Начин на загревање : Водата што се користи е под притисок идентичен со притисокот на постоечкиот водовод.

Водата се загрева преку бакарен изменувач на топлина внатре во бојлерот. Водата во бојлерот е статична.

Соларните колектори од програмата на Teko Solar се единствени на пазарот со трослоен вакум со бакарна превлака од внатре и од надвор на цевките.
Со што се овозможува прифаќање на сончевата енергија преку видливи, ултравиолетови и инфрацрвени зраци.
Што овозможува грееење и на облачно и дождливо време.

Истовремено со секој колектор со фактурата приложуваме и бланко апликација за државна субвенција.

Коментари

Сеуште нема коментари

Бидете први што ќе оставите коментар за “Теко Солар Проточен 150”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Pin It on Pinterest

Share This