Теко Солар – 200

15500 ден

Теко Солар 200

Шифра: ТС200 Категорија: Ознака:

Опис

Број на цевки – 20

Дијаметар на цевките (mm) – 58

Должина на цевките (mm) – 180

Капацитет (L) – 200

Површина на греење (m2) – 2.88

Број на капења на лица дневно – 4-6

Греач (KW) – 1.5


Притисок : Водата што се користи се добива по слободен пад. Мора да се постави над висината на бањата.


Димензии (cm) : Висина – 165; Ширина – 160;  Должина – 150;


Електроника : Електрониката се грижи за нивото и топлината на водата преку вентил за додаток на ладна вода и сензори за температура.

 Регулација на температура на вода по Ваша желба како и мод на работа.


Држач : Хромиран држач заштитен од оксидирање (р’ѓа)


 Гаранција : На електроника – 12 месеци. На бојлер – 7 години.

Начин на загревање: Водата во цевките се загрева по природен пат, топлата вода оди во бојлерот за користење.

Водата во бојлерот може да се дополни преку електроника, автоматски или рачно.

Соларните колектори од програмата на Teko Solar се единствени на пазарот со трослоен вакум со бакарна превлака од внатре и од надвор на цевките.
Со што се овозможува прифаќање на сончевата енергија преку видливи, ултравиолетови и инфрацрвени зраци.
Што овозможува грееење и на облачно и дождливо време.

Истовремено со секој колектор со фактурата приложуваме и бланко апликација за државна субвенција.

Коментари

Сеуште нема коментари

Бидете први што ќе оставите коментар за “Теко Солар – 200”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Pin It on Pinterest

Share This