Теко Солар на Притисок 240

41000 ден

Теко Солар 240 на притисок

Шифра: ТСП240 Категорија: Ознака:

Опис

Број на цевки – 24

Дијаметар на цевките (mm) – 58

Должина на цевките (mm) – 180

Капацитет (L) – 240

Површина на греење (m2) – 3.46

Број на капења на лица дневно – 6-8

Греач (KW) – 3


Притисок : Водата што се користи е под притисок. Може да се постави на било која висина во однос на бањата.


Димензии (cm) : Висина – 165; Ширина – 120; Должина – 150;


Електроника : Електрониката се грижи за нивото и топлината на водата преку вентил за додаток на ладна вода и сензори за температура.

 Регулација на температура на вода по Ваша желба како и мод на работа.


Држач : Хромиран држач заштитен од оксидирање (р’ѓа)


 Гаранција : На електроника – 12 месеци. На бојлер – 7 години.

Начин на загревање: Водата се загрева преку бакарни сонди коишто го поврзуваат бојлерот со вакум цевките.

Водата во бојлерот се дополнува синхронизирано.

Соларните колектори од програмата на Teko Solar се единствени на пазарот со трослоен вакум со бакарна превлака од внатре и од надвор на цевките.
Со што се овозможува прифаќање на сончевата енергија преку видливи, ултравиолетови и инфрацрвени зраци.
Што овозможува грееење и на облачно и дождливо време.

Истовремено со секој колектор со фактурата приложуваме и бланко апликација за државна субвенција.

Коментари

Сеуште нема коментари

Бидете први што ќе оставите коментар за “Теко Солар на Притисок 240”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Pin It on Pinterest

Share This