Теко Солар Проточен 300

33000 ден

Теко Солар 300

Шифра: ТСПР300 Категорија: Ознака:

Опис

Број на цевки – 30

Дијаметар на цевките (mm) – 58

Должина на цевките (mm) – 180

Капацитет (L) – 300

Површина на греење (m2) – 4.32

Број на капења на лица дневно – 8-10

Греач (KW) – 3


 

Електроника : Електрониката се грижи за нивото и топлината на водата преку вентил за додаток на ладна вода и сензори за температура.

 Регулација на температура на вода по Ваша желба како и мод на работа.


Држач : Хромиран држач заштитен од оксидирање (р’ѓа)


 Гаранција : На електроника – 12 месеци. На бојлер – 7 години.

Начин на загревање : Водата што се користи е под притисок идентичен со притисокот на постоечкиот водовод.

Водата се загрева преку бакарен изменувач на топлина внатре во бојлерот. Водата во бојлерот е статична.

Соларните колектори од програмата на Teko Solar се единствени на пазарот со трослоен вакум со бакарна превлака од внатре и од надвор на цевките.
Со што се овозможува прифаќање на сончевата енергија преку видливи, ултравиолетови и инфрацрвени зраци.
Што овозможува грееење и на облачно и дождливо време.

Истовремено со секој колектор со фактурата приложуваме и бланко апликација за државна субвенција.

Коментари

Сеуште нема коментари

Бидете први што ќе оставите коментар за “Теко Солар Проточен 300”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Pin It on Pinterest

Share This